Kategorier
Okategoriserade

IMD – en investering för alla 

Ser man till IMD – Individuell mätning och debitering – så är det en metod som fler och fler fastighetsägare och BRF:er har börjat implementera. I synnerhet gäller detta för el och användningen av detta. Genom IMD så får man som boende betala för sin faktiska förbrukning och det leder till en rättvisa. 

Det fina med IMD är att det heller inte kräver en lång startsträcka: med rätt partner så kan systemet implementeras snabbt och effektivt och företaget tar över allt från avräkningen till fakturering. Det är enkelt – och det ger också en massa tydliga fördelar.

 Vi tänkte här nedan gå igenom några av dessa och genom det kanske få er BRF att ta steget mot att implementera IMD i er förening – enligt följande: 

  • Rättvisa. Den stora fördelen med IMD är att det är en metod som ger rättvisa. Ser man till en fastighet så kommer det att finnas olika användning och förbrukning av el. En familj som skärper sig och drar in på sin användning drabbas ändå av ett högre elpris som en följd av att andra slösar. Det finns inga incitament för att man ska tänka till och ställa om. Genom IMD så får man tydlighet: du förbrukar si och så mycket – och får också betala exakt för detta. En familj som slösar får betala priset för slöseriet – en familj som snålar kommer att få lägre räkning. Det är rättvisa, i sin renaste form. 
  • Främjar innovationer. IMD är ett system som också ger användaren tydliga incitament att välja energisnåla metoder. Varje investering man tar betalar av sig i en lägre räkning – på samma sätt som fallet är för en villaägare. Det gör också att innovationer inom energi främjas och att vi genom detta också minskar vår förbrukning och sparar på energin. 
  • Bra för miljön. Det innebär också att vår jord, miljö och klimat mår bättre. Kan man minska användningen av el så innebär det en minskad belastning på jordens resurser. IMD är en metod som är enkel att använda sig av – men i enkelheten ligger också enorma vinster, både för miljön och för den egna plånboken.