Kategorier
Golv

Golvslipning – nya golv utan att köpa nytt i Stockholm

Slösa inte pengar, när du kan bevara det gamla. Har du ett trägolv som börjat bli slitet, så kan du göra en golvslipning med hjälp av golvslipare i Stockholm.

Att ha ett fint och helt golv är något de flesta vill. Golvet kan verkligen påverka hela rummets karaktär. Ett slitet och tråkigt golv gör att det helt enkelt inte känns lika bra. Men att köpa ett nytt golv kan innebära väldigt mycket pengar. Det finns ett annat sätt att få ett nytt golv utan att faktiskt behöva köpa ett nytt golv och det är genom att göra en golvslipning istället.

Så vad innebär egentligen en golvslipning? Även det är ganska enkelt, det är precis som det låter, man slipar ned golvet. Genom att göra detta får man en ny golvyta som kommer se ut precis som ny. För att göra en golvslipning är det givetvis bäst att ta hjälp av proffsen som vet hur man korrekt utför en golvslipning så golvet inte förstörs på något sätt.

Golvslipning är en god gärning för miljön

Idag vet man mer än någonsin att vi behöver värna om det vi har på vår jord. Vi har jorden till låns, men trots det utsätter vi den för mycket. Genom att ta vara på det man redan har, så är man snällare mot miljön. Man köper inte nytt och bidrar till en större produktion. Att köpa nytt golv är dessutom väldigt kostsamt, det kan kosta många tusenlappar för att täcka ett rum.

Att göra en golvslipning är alltså snällt mot miljön, men även mot ens plånbok. Ett helt nytt golv behöver ofta bli lagt av proffsen. Framför allt om det är ett trägolv som ska läggas. Detta då trägolv är ett levande material som kan ändras under de olika årstiderna. Det är alltså väldigt viktigt att det ligger helt rätt för att man ska få ett bra resultat. Slipp att tänka på det och slipa golvet istället.

Kan man göra en golvslipning själv?

Har man kunskapen om att göra en golvslipning så kan man absolut göra den själv. Även fast man inte äger en golvslipningsmaskin så är det möjligt, dessa finns nämligen att hyra. Men det kräver att man har kunskap, för har man inte det så kan golvet lika väl förstöras. Resultatet kan bli att golvet blir ojämnt och i värsta fall även helt fördärvat.

Så vill givetvis ingen ha det. Det finns bra instruktioner om hur man ska göra på internet. Men man gör bäst i att inte göra det om man inte har kunskap eller har hjälp av någon med kunskap. Det är därför många väljer att anlita en golvslipare. Trots att det kostar att anlita proffsen, så är det billigare än att köpa ett helt nytt golv, eller fixa ett golv som blivit delvis förstört.

Vad ska man tänka på inför golvslipning?

Inför att göra golvslipning finns det faktiskt några saker man bör tänka på. Det första är det mest självklara, att ta hjälp av proffs inom golvslipning, så att golvet inte blir en katastrof. För att underlätta deras arbete så de kan sätta igång direkt när de kommer på plats är det smart att plocka undan i rummet som det ska slipas i. Rummet bör vara tomt och städat.

Golvsliparna gör ett noggrant arbete med golvet, de slipar bort hela den gamla ytan så man får fram en ny och fin yta. När den nya ytan är klar så börjar de behandla den. Efterbehandlingen av det nya golvet är väldigt viktig. Genom att lägga ner tid på den och göra den väl, så kommer golvet också att hålla längre.